Quinoa, Sir Paul og kjøttfri mandag

Vil du se på oppskriftssamlinga mi?

Jeg samler på oppskrifter på Pinterest, og i det siste har jeg hatt dilla på grønnsaksoppskrifter. Du kan se dem her: grønnsaker og salater, supper og vegetariske hovedretter. Jeg har også sansen for raw food. Ikke som livsstil, men rettene brukt som enkeltmåltider eller tilbehør til måltider.

Oppskriftene kommer fra ulike blogger rundt om i verden og hvis du har lyst på tips om fin matblogger ligger disse pluss flere til i lenkelisten «fine blogger om mat» og «fine blogger om mat og helse» her nede i bloggen.

Jeg har alltid vært glad i grønnsaker, ikke så mye i salat, men gjerne varme grønnsaker. Potet, grønnsaker og sausen var vel så interessant som kjøttet da jeg var liten. Og mammas grønnsaksuppe – oh la la!

Jeg har blitt mer glad i kjøtt med årene og har dessuten en mann som ha kjøtt og to tenåringsgutter som trenger mye kalorier…så da blir det ofte kjøtt eller kylling eller fisk. Men jeg fyller ofte den største gryta jeg har med grønnsaker og lager grønnsaksuppe som varer i flere dager…

Jeg har også hatt dilla på quinoa i det siste og brukt det som tilbehør til middagen flere ganger.

Quinoa er en urt beslektet med spinat og rødbete. Den har sin opprinnelse i Sør-Amerika og det er selve frøene i urten man spiser. Det viktigste bruksområdet er som alternativ til couscous, ris etc., men næringsinnholdet er ikke det samme som i disse produktene. I og med at det er frøene man spiser inneholder quinoa en høy andel protein og relativt mye fett av god kvalitet, samt vitaminer og mineraler. Kilde: gogreen.no

Hvis du er sugen på grønnsaker i dag eller bare på vakker matfoto og -styling (advarsel: food porn), har jeg samlet noen fine oppskrifter med quinoa, alle fra blogger som har fantastiske bilder:

Quinoa kålwraps

Cocktail Chic via cocktailmarianne. Grønnsakspiserpost

Photo: Golubka

..

Golubka er en raw food / vegetarisk blogg med nydelige bilder!

.

Vitaminberiket sort quinoasalat

Cocktail Chic via cocktailmarianne. Grønnsakspiserpost

Photo: latartinegourmande

Bea (forkortelse for Béatrice) med bloggen La Tartine Gourmande er kokebokforfatter, stylist og fotograf basert i Boston. Oppskriftene er glutenfrie og vegetariske. Ikke rart jeg finner mange gode grønnsaksoppskrifter her…

.

Breakfast Quinoa Salad

Cocktail Chic via cocktailmarianne. Grønnsakspiserpost

Photo: The Healthy Foodie

.

Bloggen The Healthy Foodie finne du ulike sunne oppskrifter, lavkarbo, sukkerfri steinaldermat m.m.

.

Nektarin, qunioa- og fennikelsalat

Cocktail Chic via cocktailmarianne. Grønnsakspiserpost

Photo: Sprouted Kitchen

.

Sara Forte har den vegetariske bloggen Sprouted Kitchen sammen med mannen Hugh Forte, som tar bildene til bloggen.

.

Vegansk Quinoa & Søtpotetchili

Cocktail Chic via cocktailmarianne. Grønnsakspiserpost

Photo: MilkFreeMom

.

Lyndsay med bloggen MilkFreeMom har en sønn med melkeallergi og skriver derfor om mat uten melk.

.

Passer bra på en kjøttfri mandag, eller Meat Free Monday, kampanjen som Sir Paul McCartney begynte å støtte i 2009 av hensyn til miljø, dyrevern, helsefordeler ved å spise grønnsaker og for en mer rettferdig fordeling av verdens ressurser.

Kokeboken Meat Free Monday Cookbook som du kan få kjøpt på Amazon.com inneholder 52 ukemenyer (én for hver mandag i året) og her kan du se selveste Sir Paul forteller om historien bak kampanjen Meat Free Monday:

Så det var sånn det var! Jeg har hørt om Meat Free Monday i lang tid, men ikke visst så mye om historien bak… :0)

 

Har du tips om flere blogger med (blant annet) inspirerende grønnskaksoppskrifter? Og det behøver ikke være vegetariske blogger.

Ha verdens beste mandag!

Hilsen Marianne :0)

.

Comments

 1. Så spennende! Quinoa har jeg aldri hørt om før, så der lærte jeg noe nytt! Det er det som er så gøy med p lese rundt på forskjellige blogger!:-) Og din blogg er et nyfunn jeg følger, det er alltid gøy. Hvilken tilknytning har du til Frankrike? Og er etternavnet ditt fransk? Jeg har forresten en giveaway/konkurranse gående på bloggen nå, du må gjerne delta:-) Ser du spør etter brukernavn, min Instagram er @rutheart, mens twitter er @ruthe_art. Bloggene mine er http://www.rutheart.blogspot.com og http://www.ruthesvirr.blogspot.com. Så da har du det! Snakkes!

  • Hei! :0)

   Så moro å ha en kunstner som leser, jeg har nettopp begynt på malekurs for å snuse på akrylmaling. Veldig moro!

   Jeg er ikke fransk, men mannen min har franske aner, men det er langt tilbake i slekta. (Vi har forresten vært i de Bourg, sovet i himmelseng på fransk vinslott – oh la la! ;D)

   Da har jeg notert meg adressene dine og skal ta en titt/følge. Tusen takk for at du deler! :0)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Følg meg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 468 andre følgere

%d bloggers like this: